Valmennusmalli

Golden Goal Football Academy tuo suomalaiseen jalkapalloon yhdistelmän hauskanpitoa ja jalkapallon riemua sekä lasta kokonaisvaltaisesti kehittävää valmennusta. Monesti jalkapallossa keskitytään liian nuorena kovatempoiseen harjoitteluun sekä lahjakkaisiin pelaajiin, unohtaen hauska oppimisympäristö ja jalkapallon suuri hyvää tekevä vaikutus kaikentasoisille ja kaikenlaisille pelaajille.

Tärkein arvomme on pitää lapsi aina etusijalla.

Tämä tarkoittaa sitä, että jalkapalloleiriemme tärkein tavoite on se, että lapset nauttivat olostaan, että heillä on hyvä ja turvallinen olla, ja että he voivat kokea iloa ja riemua jalkapallon ja yhdessäolon kautta.

Uskomme, että jalkapallo on kaikkien oikeus.

Tällaisessa ympäristössä lapsi myös oppii parhaiten. Tämä on myös ammattitason jalkapallovalmentajien keskuudessa yleisesti ymmärretty seikka. Jokaisen lapsen henkilökohtainen kehitys on ihanteellisinta, kun jokaista kehitetään omista lähtökohdista ja ominaisuuksista käsin – iästä ja osaamisen tasosta riippumatta. Me olemme kaikki erilaisia, niinpä tarvitsemme myös itsellemme parhaiten sopivan lähestymistavan.

Harjoittelun periaatteet

1

Positiivinen oppimisympäristö

Pyrimme edistämään positiivista oppimisympäristöä, jossa pelaajat voivat nauttia, kehittyä, oppia ja kokeilla uusia asioita ilman paineita. Uskomme, että kun keskitymme tekemään harjoittelusta mielekästä ja hauskaa, kehitys seuraa varmasti perässä. Valmentajamme eivät ole ainoastaan työssään erinomaisia, vaan he ovat myös ihmisinä helposti lähestyttäviä ja osaavat ammattitaitonsa kautta luoda henkilökohtaisen yhteyden kaikkiin pelaajiin heidän ominaisuuksistaan riippumatta.

2

Kulttuurierojen ymmärtäminen

Golden Goal Football Academyn valmentajat pyrkivät harjoittelun ohessa tutustuttamaan pelaajat siihen englantilaisen jalkapallokulttuuriin, jossa he ovat itse pelanneet ja jota he ovat valmentajan asemassa myös eteenpäin kehittäneet. Keskeistä tässä on, että jokainen lapsi nähdään yksilönä iästä, kyvyistä, kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai muista ominaisuuksista riippumatta. Tavoitteena on maksimoida kunkin lapsen potentiaali, jotta jokainen heistä voi toteuttaa omat tavoitteensa jalkapallon suhteen. Ja toisaalta valmentajamme ovat tottuneita toimimaan muista kulttuureista tulevien lasten ja nuorten kanssa, eli he ymmärtävät myös pelaajien omaa kulttuuria ja osaavat toimia sen ominaispiirteitä kunnioittaen.

3

Kielellinen kehittäminen

Opetuskielenä on englanti. Koulutuksessa käytetään yksinkertaista kieltä, ja valmentajat opettavat enemmän näyttämällä, mitä pitää tehdä. Tämä on hauska tapa oppia englantia.

4

Tekninen kehittäminen

Leirien aikana jokaiselle lapselle annetaan mahdollisuus kehittää teknisiä taitojaan.
Toivomme, että tämä luo perustan pelaajan kehittymiselle. Kehitämme pelaajien taitoja syöttämisessä, laukomisessa, pallonhallinnassa ja pallon kuljettamisessa. Nämä ovat kaikki hyvin tärkeitä taitoja minkä tahansa tasoisille jalkapalloilijoille.

5

Ajattelun kehittäminen

Pyrimme kehittämään lapsen älykkyyttä hauskassa ja luovassa ympäristössä. Kehitämme palaajan ajattelua asettamalla pelaajaa tilanteisiin, joissa heidän täytyy tehdä valintoja itsenäisesti.Kehitämme pelaajien taktista tietämystä pelistä ja pyrimme myös tarjoamaan heille tietoa ruokavaliosta ja kuntoilusta sekä siitä, miten kukin voi saavuttaa täyden kokonaispotentiaalinsa. Edistyneempien pelaajien leireillä valmentajat menevät syvemmin yksityiskohtiin, kuten keskustelevat tietyistä pelipaikoista ja pelaajien rooleista sekä muodostelmista.

6

Kehittyminen ihmisenä

Haluamme jokaisen pelaajan nauttivan harjoittelusta.
Haluamme, että lapsi voi olla oma itsensä sekä muiden lasten että valmentajien seurassa. Haluamme myös, että lapsi voi antaa oman persoonansa näkyä pelatessaan. Se on esimerkiksi sitä, että voi pelata vapaasti itseään ilmaisten ja kokeilla uusia temppuja turvallisessa ympäristössä.

6

Nopeuden kehittäminen

Uskomme, että kehittyäkseen pelaajana lapsen tulisi parantaa nopeuttaan. Nopeus on tärkeää sekä pallon kanssa että ilman palloa. Pyrimme tarkastelemaan pelaajien juoksutyylejä ja tekemään juoksemisesta tehokkaampaa. Pyrimme myös kehittämään pelaajan ajattelun ja reaktioiden nopeutta hauskassa toiminnassa, joka riittää sopivasti haastetta kaikentasoisille pelaajille.

Scroll to Top